• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Ordu

Valilikler

T.C. KABATAŞ KAYMAKAMLIĞI
T.C. KABATAŞ KAYMAKAMLIĞI
T.C. KABATAŞ KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Şehitlerimiz Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Kurumsal Kimlik Etik Komisyonu Mevzuat
  • KABATAŞ
    Tarihçe Tescilli Coğrafi İşaret Fotoğraf Galerisi
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Kolluk Gözetim İhbar ve Şikayet
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Basın Duyuruları İhale İlanları
  • İLETİŞİM
    İletişim Telefon Rehberi
°C
2
Şubat2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Şehitlerimiz
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
    • Etik Komisyonu
      • Etik İlkeler
      • Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi
      • Etik Mevzuatı
    • Mevzuat
  • KABATAŞ
    • Tarihçe
    • Tescilli Coğrafi İşaret
    • Fotoğraf Galerisi
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Malmüdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Halk Kütüphanesi
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • Kabataş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Kolluk Gözetim İhbar ve Şikayet
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Basın Duyuruları
    • İhale İlanları
  • İLETİŞİM
    • İletişim
    • Telefon Rehberi
 

Coğrafi İşaretli Kabataş Ceviz Helvası

18.12.2017
Adını üretildiği ilçeden alan Kabataş Helvası yöreye özgü özel bir tatlıdır. Dededen, babadan devralan kuşaklar sayesinde çok uzun yıllarca üretimine devam edilen bu geleneksel tatlı, fındığa alternatif ürün çıkarma çabasıyla hak ettiği ilgiyi bulmuştur. Üretiminde ev yapımı pekmez ve ceviz kullanılmaktadır. 
Pekmez kor ateşte 2 saat süre ile karıştırılırken ayrı bir tavada su ve şeker 4 saat karıştırılıp şurup haline getirilir ve limon tuzu eklenir. Pekmez ve şurup birbirine katılarak ocak üzerinde 2 saat karıştırılarak pişirilir. Sakız kıvamına geldiğinde kademeli olarak soğutulur. Ocaktan alındıktan sonra ılık halde iken çırpılmış yumurta akı ilave edilir. Karışım tekrar ocak üzerine alınır ve 2 saat kadar yine sakız kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir ve kavrulmuş buğday unu katılır. Son olarak henüz sıcakken %25-30 oranında ceviz içi eklenir. Kabataş helvası yapımında bütün pekmez türleri kullanılabilmektedir.
Dil şeklinde kesilen Kabataş Helvası,son olarak bakır kaplarda koyulur ve Orduluların yöreyi ziyarete geldiklerinde önünde kuyruklar oluşturdukları tezgahlarda yerini alır.
 
 
Tescil Dosyası
264 KB
indir
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazete
  • Bilgi Edinme
  • e-Mevzuat
  • e-İçişleri
  • Kolluk Gözetim Komisyonu
Merkez Mahallesi Fatsa Caddesi Kıraç Sokak No:6 52520 Kabataş / ORDU
Telefon : +90 (452) 694 44 90 Fax : +90 (452) 694 51 00